Test your knowledge of the Connecticut Freedom Trail with this short quiz. (Hint: See current Site of the Month) Have your friends give it a try, too. Next month, the answers for these questions will be posted at the bottom of the page, so don't forget to check back in!

  1. This is the Site of the Month (SOTM) for June 2012


    A.   Tapping Reeve Law School
    B.   New Haven Peoples Center
    C.   Roger Sherman Baldwin Law Office
    D.   Old State House

  2. The June SOTM is located in this town:


    A.    New Haven
    B.    Hartford
    C.    Litchfield
    D.    Hartford

  3. Built in 1851, the June SOTM was purchased by these people who envisioned it as a center for social and cultural life:


    A.   New Haven Alderpersons
    B.   mainly, African American migrants from the South 
    C.   mainly Jewish, immigrant workers
    D.   African American Civil War veterans

  4. During the 1930's, the People's Center housed this group, which was the first Black/white intergrated drama organization in New Haven:


    A.   Gilpen Players
    B.   Architecture Theatre Prometheus
    C.   Artist Collective
    D.   Unity Players

  5. During the Great Depression, the People's Center open its rooms to the unemployed to:  


    A.    organize for jobs
    B.    keep their home
    C.   work for unemployment insurance & social security laws
    D.   all of the above

  6. During the 1940's activites initiated at the People's Center included:


    A.    rallies against lynchings
    B.    organizing to end segregated baseball leagues
    C.    campaigns to integrate bus driver & railroad worker jobs
    D.    all of the above

  7. In September 1949, threats on his life rallied organizers from the People's Center to send a bus full of supporters to protect him at his Peekskill, N.Y. concert:


    A.    Paul Robeson
    B.    Jackie Robinson
    C.    Woody Guthrie
    D.    Martin Luther King, Jr.

  8. In 1973, the People's Center was purchased by this group:


    A.    Progressive Education and Research Associates
    B.    The Black Panther Party
    C.    Southern Connecticut State College
    D.    Abraham Lincoln Brigade

  9. In the 1970's 80's and 90's. the People's Center provided affordable (often free) space to working men and women organizing for:
     

    A.    better wages
    B.    health care
    C.    weekends off & paid vacations
    D.    all of the above

  10. In order to continue its service to the community, the now 161 year old People's Center building is in need of:


    A.   rehabilitation
    B.   monetary support
    C.   volunteer professional services
    D.   all of the above

Answers to May 2012 Trivia Questions

  1. A.
  2. C.
  3. C.
  4. D.
  5. A.
  6. A.
  7. C.
  8. A..
  9. B.
  10. B.

June Trivia Questions 2012 (PDF 8KB)

May Trivia Questions 2012 (PDF 7KB)

April Trivia Questions 2012 (PDF 8KB)

March Trivia Questions 2012 (PDF 8KB)

February Trivia Questions (PDF 8KB)

December  Trivia Questions (PDF 8KB) 

November Trivia Questions (PDF 9KB)

October Trivia Questions (PDF 9KB)

September Trivia Questions (PDF 11KB)

August Trivia Questions (PDF 10KB)

July Trivia Questions  (PDF 11KB)

June Trivia Questions  (PDF 11KB)

May Trivia Questions (PDF 11KB)

April Trivia Questions (PDF 11KB)

February Trivia Questions  (PDF 22KB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Site of the Month
Site of the Month
John Brown Birthplace Site

He was a man of his convictions.

Connecticut Commission on Culture and Tourism
© 2017 Connecticut Freedom Trail | Site strategy & design by The Pita Group